Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Nov 29, 2019 - Dec 31, 2019

CEEE / EÇEM - Bülten | Ekim-Kasım 2019

EÇEM, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2019 Verimlilik Proje Ödülleri'nde Birinci Oldu

                

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin rekabet gücünün artırılmasına yönelik işletmelerdeki verimlilik çalışmalarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen 2019 Verimlilik Ödülleri'nin kazananları belli oldu.

Verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan 2019 Verimlilik Proje Ödülleri’nde “Kamu” kategorisi ödülünün sahibi, Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) oldu. EÇEM, yürüttüğü Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı NEED4B: Yeni Binalarda Enerji Verimliliği Metodolojisi ve Yüksek Performans Hedefli Çalışmaların Yeni Binalara Uygulanması Projesi’nin Türkiye’deki uygulama örneği olarak inşa edilen ÖzÜ ScOLa Binası ile bu ödüle layık görüldü.

Ankara KOSGEB İdaresi Başkanlığı’nda düzenlenen törende birincilik ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere tarafından Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Direktörü Prof. Mengüç’e takdim edildi.

 

Prof. M. Pınar Mengüç NYUAD Seminerlerinde Davetli Konuşmacı olarak yer aldı

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç New York Üniversitesi Abu Dhabi tarafından düzenlenen “Engineering Seminar Series”e davetli konuşmacı olarak katıldı. 27 Eylül’de “Energy Efficiency as a Transdisciplinary Concept: Research and Applications” üzerine bir konuşma yapan Prof. Mengüç enerji verimliliğinde disiplinler-arası ve disiplinler-ötesi çalışmaların önemine vurgu yaptı.

 

Y. Mimar Yasemin Somuncu Uluslararası Enerji Verimliliği Konferansı’na Katıldı 

Y. Mimar Yasemin Somuncu, EYODER’in yürütmekte olduğu “Enerji Verimliliği Paydaşları Arasında İletişim ve Veri Paylaşım Ağının Geliştirilmesi” projesi faaliyetlerinden biri olan ve 4 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleşen “Uluslararası Enerji Verimliliği Konferansı”nda “ESCO’lar ve Enerji Performans Sözleşmeleri” oturumunu yönetti.

 

 

Prof. M. Pınar Mengüç Smart Future Forumunda Geleceğin Enerjisi Panelinde Konuştu

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç, 30 Ekim 2019 tarihinde, amacı akıllı teknolojiler ve dijital dönüşüm üzerine çalışmalar yapan ve Türkiye’deki sanayici, iş dünyası temsilcilerini ve yerel yöneticileri bir araya getirmeyi amaçlayan Smart Future World Expo Zirvesi kapsamında düzenlenen ENERGY GARAGE Smart Future Forumu’na “Enerji Sektöründe Gelecek Yetkinlik Haritalandırılması” oturumuna davetli konuşmacı olarak katıldı. Bu panel Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği Dairesi Başkanı Dr. Oğuz Can tarafından yönetildi.

 

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği Kongresi’ne Katıldı

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 5 Kasım 2019 tarihinde Ankara’da düzenlenen “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” kongresine davetli olarak katıldı.

 

Cem Keskin Brüksel’de düzenlenen Cities of Future 2019 Etkinliği’ne Katıldı

EÇEM araştırmacısı Cem Keskin, TÜBİTAK tarafından 8 Kasım tarihinde Brüksel'de düzenlenen uluslararası "Cities of Future 2019" proje pazarı etkinliğine katıldı. Yeni çağrı dönemi için EÇEM tarafından hazırlanan proje önerisini sunan Keskin, ardından çok sayıda potansiyel proje partnerleri ile birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

 

NEXT-GEN Projesi Saha Uygulamasının Dicle Ayağı Tamamlandı

EÇEM’in NEXT-GEN Projesi’nin yereldeki uygulama bölgesi olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi saha ziyaretlerinin birinci ayağı tamamlandı. EÇEM’den Yasemin Somuncu, Nil Kutlar, ve Onur Enerji’den Onur Gündürü’nün katkılarıyla yapılan bu çalışmalar 3-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin llerini kapsayan gezide pilot okullarda enerji etüdleri, aynı okullarda ve kontrol okullarında anketler, il milli eğitim müdürlükleri ziyaretleri ve belediye ziyaretleri gerçekleştirilerek proje ile ilgili çalışmalar değerlendirildi. Her pilot okuldan proje süresince çalışılacak öğrenci liderleri seçildi.

 

Prof. M. Pınar Mengüç EEMKON 2019 Kongresi’nde Konuşmacı Olarak Yer Aldı

Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen EEMKON 2019, 14-16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesinde gerçekleştirildi. Prof. Mengüç kongredeki ‘Enerji Hadası’ başlıklı davetli konuşması ile EÇEM’de yapılan nano-boyut çalışmaların detaylarını verdi ve önemini vurguladı.

 

EÇEM, “Verimli Buluşmalar” Etkinliğine Ev Sahipliği Yaptı

Enerji Verimliliği Derneği'nin düzenlediği “Verimli Buluşmalar” Etkinliği  21 Kasım 2019 tarihinde Özyeğin Üniversitesi Reşat Aytaç Oditoryumu'nda gerçekleştirildi. COP25 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Müzakerelerinin hemen öncesinde yapılmış olan bu etkinliğin teması "Küresel ve Yerel Perspektiften Enerji Verimliliği” olarak seçildi. Açılış Konuşmalarını FIBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve ENVER Genel Başkanı Murat Kalsın yaptılar.

EÇEM Direktörü Prof. M. Pınar Mengüç'ün moderasyonu ile gerçekleştirilen panelde ise Dr. Oğuz Can (Enerji Bakanlığı Enerji Verimliliği Dairesi Genel Müdürü), Fatih Özkadı (Arçelik Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü), ve Bora Tuncer (Schneider Elektrik Türkiye ve Orta Asya Başkanı) konuştular.